Leiderschaps Agility Coaching

Top-down delegeren heeft zijn beste tijd gehad. Werden leiders voorheen vooral geselecteerd op een goed ontwikkeld ‘Achiever en Expert’ profiel, nu wordt er om een andere invulling gevraagd. Organisaties en teams moeten zelfsturend, wendbaar en strategisch behendig zijn om de concurrentie voor te blijven en om iedere kans te grijpen. Daarom zoeken vandaag de dag bedrijven leiders met een sterk ‘Catalyst profiel’. Omdat verandering de norm is geworden, wordt een Agile leider ook de norm. Herkenbaar? Stel jezelf dan een aantal vragen.

Ben ik daadwerkelijk Agile? Is mijn verandercapaciteit voldoende? Ben ik authentiek? Geef ik vertrouwen? Kan ik loslaten? Geef ik richting of ben ik vooral sturend? Ben ik voldoende inspirerend? Is mijn stijl voldoende uitnodigend en uitdagend? Maak ik gebruik van de diversiteit? Laat ik het talent van mijn mensen maximaal tot uiting komen en mag het zich verder ontwikkelen? Creëer ik synergie?

Maar ook: Put ik mijzelf uit? Ben ik trouw aan mijzelf en aan mijn dierbaren? Ben ik voldoende verbindend? En eigenlijk: “What’s in it for me”? Is geven en nemen in balans?

Op al deze vragen laten we je een authentiek antwoord vinden en verleiden we je om jouw leiderschapsstijl en gedragspallet verder te verbreden en om daarnaar te gaan handelen. Dat is Leiderschap Agility Coaching. Een integer en zeer persoonlijk proces en gericht op “eruit halen wat in je zit”. Top Executive Care heeft een jarenlange historie op het gebied van leiderschaps-ontwikkeling. Onze coaches hebben zelf met de laarzen in de modder gestaan en begrijpen de context en complexiteit van de vraag en behoefte van de coachee.

Stappenplan

Ons Leiderschap Agility Coaching Programma is maatwerk en overzichtelijk en bevat de volgende stappen:

  • individuele gesprekken (6 – 10) met een Top Executive Care coach
  • Bar-on EQ analyse (emotionele intelligentie)
  • AEM-cube analyse
  • leiderschapsstijl analyse
  • eventueel: Lifo-, 360 graden-, Big 5 analyses.
  • eventueel: check-up en fysieke conditie meting
  • eventueel: carrière & loopbaanadvisering

Kies voor Leiderschap Agility Coaching

Maximaliseer je aanpassingsvermogen en je wendbaarheid. Onderneem actie en ontwikkel je skills en ambities. Kies een stijl die past bij jouw past en bij de “nieuwe werkelijkheid”. Maak kennis met de principes van Agility. Manage een bedrijf dat niet zuchtend anticipeert op continue verandering, maar vooral kansen pakt en daarvan profiteert.

Meer weten en vrijblijvend kennismaken met een Top Executive Coach?  Maak een afspraak met marcpennartz@topexecutivecare.nl.