Team Agility Coaching

Onze coaches komen binnen bedrijven vaak teams tegen die met zorg zijn samengesteld voor een specifiek business-probleem. Anno 2015 verandert de vraag van klanten bijna maandelijks, zo niet dagelijks. Maar jouw team is vaak nog hetzelfde gebleven. Herkenbaar? Stel jezelf dan een aantal vragen.

Heeft je team voldoende strategische behendigheid? Is het voldoende wendbaar om nieuwe klantvragen snel en effectief te beantwoorden? Kan elk teamlid hier individueel op anticiperen? Is er überhaupt nog sprake van een team? Is het in staat om te innoveren? Werkt het team proactief of reactief? Zijn jouw visie en doelstellingen duidelijk? Haal je maximaal uit het team wat erin zit?

AEM Cube-methode is het startpunt

Met de AEM Cube-methode maken we een ‘röntgenfoto’ van je team. Deze ‘state of art’ methode, valide en wetenschappelijk onderbouwd, maakt inzichtelijk in welke fase van organisatieontwikkeling het team zich bevindt. Ook van de organisatie waar het deel van uitmaakt. Daarnaast geeft het inzicht aan welke subdoelstellingen ieder teamlid van nature het meest bijdraagt. Ook worden de condities transparant welke individueel en op teamniveau iedere verandering mogelijk maken. Het aanspreken van talent, het inzetten hiervan op het juiste moment en in de juiste condities èn met de juiste mensen leidt altijd tot succesvolle groei en ontwikkeling.

Team Agility Coaching is een programma waarbij we de teamleden inzicht geven in zichzelf, hun plek in het team en in de drivers van de teamgenoten. Het is onze overtuiging dat deze inzichten tot nieuw gedrag leiden. Nieuw gedrag dat zorgt voor meer flexibiliteit, zelfsturing, externe gerichtheid en wendbaarheid; noodzakelijk in een wereld die voortdurend en steeds sneller verandert.

Het Top Executive Care programma

Top Executive Care creëert ‘winnende teams’. Met het programma richten wij ons op mensen, hun rollen, de taken en de context waarin het gehele team moet opereren. Onze coaches zorgen ervoor dat àlle  teamleden elkaar beter gaan begrijpen. We halen eventuele verschillen, irritaties en conflicten boven water en laten dit door de teamleden zèlf oplossen. We wijzen op de kracht van onderlinge diversiteit en zorgen dat deze optimaal wordt benut. Is er een goede mix van bedenkers, makers en bewakers in het team? Over eventuele ontbrekende krachten of kwaliteiten worden concrete afspraken gemaakt. Zo ontstaat synergie en een team dat met meer plezier samenwerkt en in kortere tijd meer concrete doelstellingen kan behalen.

Een Agile team is een team dat krachtig en autonoom opereert; het is helder wat zij te bieden heeft, wat het van andere stakeholders nodig heeft en het weet waar de eigen grenzen liggen. Agile teams hebben een succesvolle en constructieve dialoog met elkaar, met de directie, met andere teams èn met de klant.

Vijf stappen

Ons programma Team Agility Coaching bevat vijf stappen:

  1. met de AEM Cube-methode maken we een ‘röntgenfoto’ van het team
  2. we houden individuele gesprekken en maken individuele analyses met alle teamleden
  3. we organiseren een resultaatgerichte, inspirerende en plezierige één- tot tweedaagse workshop met het voltallige team
  4. periodieke opfrisdagen worden gepland: 1-meting, 2-meting, etc.
  5. aanvullende individuele coaching (indien nodig)

Kies voor Team Agility Coaching

Met onze programma’s realiseer je synergetische teams, wendbaar en nog doelgerichter, waarin het plezierig samenwerken is. Meer weten over onze programma’s en kennismaken met onze topcoaches? Maak een afspraak met royfuijk@topexecutivecare.nl.